Відбулось засідання колегії управління охорони здоров’я міської ради

03.07.2019р. відбулось засідання колегії управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради за участі начальника управління Марії Бойко, спеціаліста-експерта ДОЗ ОДА з ендокринології – Оксани Марусин,  спеціаліста ОІАЦМС, відповідальної за надання медичної допомоги потерпілим внаслідок аварії на ЧАЕС – Оксани Лещак.

На засіданні було розглянуто такі питання:

І. Про стан надання медичної допомоги в закладах/підприємствах Охорони здоров’я Івано- Франківської міської ради дорослим та дітям з ендокринною патологією за 5 місяців 2019 року: Ускладнення цукрового діабету: ретинопатії, полі,- нейро,- ангіопатії, нефропатії

ІІ. Про стан надання медичної допомоги пільговим категоріям населення.

  1. Стан надання медичної допомоги дорослим та дітям з ендокринною патологією в закладах/підприємствах охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради. Проблемні питання на амбулаторно-поліклінічному та стаціонарному етапі надання медичної допомоги хворим з ендокринною патологією, шляхи їх вирішення.

Доповідачі: Л.Петровська, спеціаліст-експерт управління охорони здоров’я міської ради з ендокринології, О. Кобринська, лікар-ендокринолог ЦМКЛ.

  1. Діабетична ретинопатія.

Доповідач: Г.Головчак, спеціаліст-експерт управління охорони здоров’я міської ради з офтальмології.

  1. Діабетична нефропатія. Хронічна ниркова недостатність, як ускладнення цукрового діабету.                                                                                                                                        t

Доповідач: С.Романський, спеціаліст-експерт управління охорони здоров’я міської ради з нефрології.

  1. Стан надання медичної допомоги пільговим категоріям населення, ветеранам, інвалідам війни, УБД, учасникам АТО, ліквідаторам ЧАЕС та іншим.                                                    (

Доповідачі: Я.Протас, спеціаліст-експерт управління охорони здоров’я міської ради з організації медичної допомоги пільговим категоріям населення, Ю.Горошко, спеціаліст-експерт управління охорони здоров’я міської ради з організації медичної допомоги потерпілим внаслідок аварії на ЧАЕС.

На засіданні також було вручено подяки лікарям, які брали активну участь в таких проектах як “Дій сьогодні”, “Дні боротьби з меланомою” та міським спеціалістам-експертам.