Відбувся Круглий стіл “Про важливість освіти з паліативної допомоги в Україні”

 10 вересня 2019 року в Івано-Франківському національному медуніверситеті, за сприяння керівника обласного центру паліативної допомоги п.Ірини Слугоцької, проректора ІФНМУ п.Анни Ерстенюк, відбувся Круглий стіл “Про важливість освіти з паліативної допомоги в Україні”, за участю Dr. Stephen Conor, директора Світового альянсу госпісної та паліативної допомоги, Dr.Julie Ling, виконавчого директора Європейської асоціації паліативної допомоги, Dr. Peter Nieland, професора Мальтійського госпіталю м.Бонн, Dr. Andreas Starhli, керівника академії з паліативної допомоги при Johannes-Hospice- Munster, м.Мюнстер.
Дискусія засвідчила важливість питання подальшого розвитку хоспісної і паліативної медицини в Україні та області, необхідність запровадження паліативної допомоги, виїзної та на дому, реабілітаційної допомоги особам похилого віку та внаслідок перенесених захворювань…
Але основою змін та розвитку паліативної медицини має стати якісна система медичної освіти – і лікарів, в медичних сестер, – не окремими лекціями, а цілісним курсом теоретичної і практичної дисципліни під назвою “паліативна медицина”.
Напрямки розвитку визначено…
Співпраця продовжиться в листопаді 2019…