Розпочалось навчання з надання паліативної та госпісної допомоги

Сьогодні, 25 листопада 2019 року заступник начальника управління охорони здоров’я Алла Вацеба взяла участь в офіційному засіданні з нагоди початку навчання медиків, соціальних працівників, викладачів, психологів та капеланів Прикарпаття в галузі паліативної та госпісної допомоги.
Навчання проходитиме в рамках тристороннього проекту «Розширення можливостей в паліативній та госпісній допомозі» між КНП «Івано-Франківський обласний клінічний центр паліативної допомоги Івано-Франківської обласної ради», з Івано-Франківським національним медичним університетом та Академією паліативної допомоги при госпісі Йоганнес (м. Мюнстер, Німеччина).
За інформацією департаменту охорони здоров’я ОДА, в Івано-Франківській області стаціонарне відділення паліативної допомоги розраховане на 34 ліжка, дитяче госпісне відділення в Надвірні – на 15 ліжок. Виїзна консультативна бригада обслуговує в місяць 150-160 пацієнтів, а за рік – близько 800 осіб.
Протягом цього міждисциплінарного курсу, який триватиме п’ять днів, німецькі колеги доктор Пайрет Паал, доктор Андреас Штелі та доктор медичних наук Йоганнес Бюкі будуть ділитися своїм досвідом з учасниками навчанння та презентувати проект ВООЗ з впровадження та надання паліативної допомоги в східноєвропейських країнах.
Наприкінці курсу учасники отримають міжнародний сертифікат від PMU WHO CC.