3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

Відзначення цієї дати започатковане в 1992 році Генеральною Асамблеєю ООН та покликане привернути увагу до проблем осіб з інвалідністю, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя та є нагадуванням усім нам про обов’язок виявляти турботу і милосердя до цієї категорії людей.
Щороку вибирається тема Дня, покликана привернути увагу до успіхів в побудові інклюзивного середовища для інвалідів та усунення соціальної нерівності, оцінки ходу виконання положень Конвенції про права інвалідів і роботу по залученню людей з інвалідністю в повсякденне життя суспільства. Цьогоріч тема – “Майбутнє доступне”.
В закладах охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради тривають заходи з нагоди відзначення цього дня. Медичними працівниками міських поліклінік для людей з інвалідністю проводяться позачергові огляди на дому із залученням вузьких спеціалістів, проведення оздоровчої гімнастики у залах ЛФК та відділеннях відновного лікування, у Міській стоматологічній поліклініці організовано надання стоматологічної допомоги на дому, огляди стосовно зубного протезування, у Міській клінічній лікарні організовано святковий обід та проведено додаткові безкоштовні діагностичні обстеження, у Міській дитячій клінічній лікарні проведено конкурс дитячого малюнка, надано консультації психолога та логопеда для дітей з інвалідністю. У всіх закладах проведено тренінги, лекції, розповсюдження друкованої інформації на дану тематику.