Львівські хірурги вперше в Україні провели пересадку підшлункової залози Фахівці зі Львова, Києва та Любека провели пересадку підшлункової залози у міській клінічній лікарні швидкої допомоги Львова https://zaxid.net/news/

Фахівці зі Львова, Києва та Любека провели пересадку підшлункової залози у міській клінічній лікарні швидкої допомоги Львова
https://zaxid.net/news/.У ніч на 7 серпня вперше в історії України у Львові провели успішну операцію з трансплантації підшлункової залози.

Як повідомив хірург Ярослав Книш операцію завершили о 3:00 ночі, 7 серпня. Очолив хірургічну бригаду доктор медицини Григорій Лапшин з університетської клініки німецького Любека. До її складу також увійшли завідувач відділенням трансплантації нирки інституту ім. акад. О.О.Шалімова Владислав Закордонець та керівник Центру хірургії МКЛШМД Львова Юрій Шаваров.

Донором став 38-річний мешканець Львівської області. Він потрапив до лікарні з розривом аневризми судин головного мозку, стан був несумісним з життям. Рідні підписали дозвіл на донорство.

https://zaxid.net/news/