Профільний комітет ВРУ підтримав збільшення бюджету на медицину.

? Комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування 28.09.2020 році на своєму засіданні розглянув проєкт Закону «Про Державний бюджет України на 2021 рік» (№4000).
Голова Комітету Михайло Радуцький поінформував, що загалом до проєкту від членів Комітету надійшло 24 пропозиції і деякі з них стосуються збільшення видатків на одні й ті ж самі статі, але в різному обсязі.
Народні депутати узгодили і затвердили пропозиції Комітету, які, зокрема, передбачають збільшення фінансування:
– Програми державних гарантій медичного обслуговування;
– централізованої закупівлі лікарських засобів;
– реалізації пілотного проєкту з трансплантації;
– діяльності апарату НСЗУ;
– діяльності апарату Держлікслужби;
– підготовки фахівців екстреної допомоги;
– високоспеціалізованої медичної допомоги.
? Джерелами додаткових видатків, обумовлених внесеними пропозиціями, Комітет пропонує визначити: надходження від підвищення акцизного податку на тютюн, тютюнові вироби та алкогольні напої, надходження від приватизації державного майна, а також від організації та проведення азартних ігор, грального бізнесу та лотерей. Також джерелом покриття можуть бути кошти прибутку Національного банку України.
? Комітет прийняв рішення узгоджені пропозиції до Державного бюджету України на 2021 рік направити Комітету з питань бюджету.
?Джерело: cutt.ly/8f2l0KL
IPORTAL.RADA.GOV.UA
Новини комітетів – Комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування затвердив свої пропозиції до проєкту Де