Заходи щодо попередження передачі інфекції.

? При ✔︎заборі та ✔︎поводженні з ЛАБОРАТОРНИМИ ЗРАЗКАМИ є обов’язковим елементом профілактики інфекцій та інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я.
У зв’язку з цим

World Health Organization (WHO)

рекомендує дотримуватися таких інструкцій:

?Всі зразки, взяті для лабораторних аналізів, слід розглядати як потенційно інфіковані.
Медичні працівники, які здійснюють забір або транспортування клінічних зразків, повинні строго дотримуватися стандартних заходів, щоб ЗВЕСТИ ДО МІНІМУМУ? можливість контакту з патогенами.
? Необхідно:
✅Забезпечити медичних працівників, які здійснюють забір зразків, відповідними ЗІЗ (т. е. захист очей, медична маска, халат з довгими рукавами, рукавички).
➤ Якщо забір зразка проводиться шляхом процедури, яка веде до утворення аерозолів, персонал повинен носити протиаерозольні РЕСПІРАТОРИ з рівнем захисту N95, FFP2 – або еквівалентний респіратор;
✅Переконатися, що персонал, який здійснює транспортування зразків, пройшов навчання безпечним методам поводження з матеріалами і процедурам з проведення знезараження (деконтамінації) в разі ПРОТІКАННЯ інфекційного матеріалу.
✅Помістити зразки для перевезення в герметичні пакети для зразків, в яких є окрема герметична кишеня для зразків (тобто, пластиковий пакет для зразків, що являють собою біологічну небезпеку).
➤ На контейнері зі зразком повинна бути ?наклейка з інформацією про пацієнта і до нього має додаватися чітко сформоване направлення➡️ на дослідження.
✅Переконатися, що лабораторії при медичних установах дотримуються ?передових методів і процедур забезпечення БІОБЕЗПЕКИ при роботі з відповідним типом мікроорганізмів.
✅У всіх випадках, коли це можливо, забезпечити ?доставку зразків ТІЛЬКИ кур’єрською службою. НЕ використовувати системи пневматичної пошти для транспортування зразків.
✅Забезпечити чітке зазначення в направленні на дослідження ✔︎імені, ✔︎прізвища та ✔︎дати народження пацієнта і ✔︎назви передбачуваної інфекції. В короткі, наскільки це можливо, терміни інформувати лабораторію про направлення зразків.
Команда

NEGIC

упевнена, що поінформованість та навчання є першим кроком до забезпечення інфекційної безпеки у закладі.

?Підписуйтесь на нашу сторінку та будьте в курсі найновіших практик з профілактики інфекцій!
За матеріалами ВООЗ: