Як відтепер будуть розраховувати вартість медичних послуг, пов’язаних з надання стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19

Оприлюднено постанову КМУ від 09.10.2020 року №929 “Про внесення змін до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році”.
Що змінилося❓
1️⃣ Змінився порядок розрахунку запланованої вартості медичних послуг, пов’язаних з COVID-19?
Раніше кількість медичних команд розраховувалася на основі кількості лікарів-анестезіологів. Відтепер, якщо в закладі створено щонайменше 4️⃣ команди (анестезіологічні), до складу яких залучено анестезіолога та/або анестезіолога дитячого, ДОПУСКАЄТЬСЯ СТВОРЕННЯ ДОДАТКОВИХ команд (НЕАНЕСТЕЗІОЛОГІЧНИХ), до складу яких замість анестезіолога входитиме ? інфекціоніст або інфекціоніст дитячий, або терапевт, або педіатр, або пульмонолог, або пульмонолог дитячий, АЛЕ у кількості не більше ніж ОДНА неанестезіологічна команда на ОДНУ анестезіологічну. Створення кожної нової неанестезіологічної команди допускається за умови, що навантаження на кожну існуючу команду за попередній місяць становить 2️⃣0️⃣ і більше пацієнтів❗️
2️⃣ При розрахунку фактичної вартості медичних послуг, пов’язаних із лікуванням COVID-19, впроваджено додаткові КОЕФІЦІЄНТИ СТИМУЛІВ (саме так назвала ці коефіцієнти перша заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Садов’як), але в документі вони мають назву:
▪️ Kit — коефіцієнт завантаженості команд та
▪️ Kl — коефіцієнт за готовність проводити лабораторну діагностику підтвердження COVID-19.
Роз’яснюємо?
Визначено 4️⃣ види коефіцієнтів залежно від місячної кількості пацієнтів: від 1 до 20 пацієнтів на місяць на медичну команду, від 21 до 40, від 41 до 60 пацієнтів та понад 61.
Також, коефіцієнт Kl буде дорівнювати більше одиниці, якщо заклад має у складі лабораторію, яка проводить тестування на COVID-19?.
Ознайомитися з постановою можна за посиланням: cutt.ly/0gaNEF7
Джерело: КМУ, МОЗ України
Підписуйтеся на сторінку та долучайтеся до наших груп – будьте в курсі усіх важливих новин зі світу медицини?
▪️ Facebook –

facebook.com/meditory.com.ua
▪️ Viber – cutt.ly/meditory
▪️ Telegram – t.me/meditory
▪️ Спілка лікарів України –

facebook.com/groups/meditory.com.ua
▪️ Група «Керівники закладів охорони здоров’я» –
facebook.com/groups/medical.administration/
▪️ Медичні заходи, конференції, семінари, форуми, вебінари –
facebook.com/groups/medical.event/