Постанова щодо протидії поширенню COVID-19.

ВРУ підтримала Постанову №4228 «Про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз».
Документом передбачено?
? Створення штабу для координації роботи МОЗ України, місцевої влади, правоохоронних органів тощо.
? Невідкладне введення в дію єдиної всеукраїнської багатоканальної телефонної лінії для громадян з симптомами COVID-19.
? Створення державної регіональної мережі вірусологічних лабораторій із загальною потужністю більше 100 тис. досліджень.
? Сформування за регіональним розподілом необхідної кількості мобільних бригад для забору у пацієнтів біологічного матеріалу за місцем проживання. Час забору біологічного матеріалу має складати НЕ БІЛЬШЕ 4 ГОДИН після звернення пацієнта на «гарячу» телефонну лінію.
? Відновлення служби невідкладної медичної допомоги на місцевому рівні. Запровадження заходів щодо підвищення ефективності лікування хворих на COVID-19 в умовах стаціонарів.
? Оснащення необхідним медичним обладнанням мережі медзакладів, що надають стаціонарну меддопомогу. Створення у ЗОЗ 3-місячного запасу ЗІЗ та дезінфектантів. Забезпечення інфекційних лікарень та інфекційних відділень лікарень 2-місячним запасом лікарських засобів та медичних виробів для лікування пацієнтів з COVID-19.
? Забезпечення обов’язкового державного страхування на випадок захворювання на інфекційну хворобу у разі інфікування медичного працівника у розмірі 15 прожиткових мінімумів (близько 35 тис. грн) для працездатної особи.
? Розширення переліку осіб, яким виплачуються 300% надбавка до місячної заробітної плати. До цього переліку додати представників немедичних професій бригад ЕМД та всіх працівників медзакладів, які надають допомогу при лікуванні пацієнтів з COVID-19.