ПМГ-2021: МОЗ України удосконалює алгоритм лікування пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями

З метою раціонального розподілу медичних виробів, зокрема стент-систем, МОЗ України розробило зміни до «Порядку розрахунку потреби та розподілу МОЗ України серед закладів охорони здоров’я медичних виробів для стентування коронарних судин, придбаних за кошти державного бюджету».
Також затверджено «Порядок організації надання медичної допомоги пацієнтам із підозрою на гострий мозковий інсульт у системі екстреної медичної допомоги».
? У ПМГ-2021 буде проведено розмежування у разі оплати за проліковані випадки із стентуванням та без стентування, а також збільшено тариф.
Наразі розробляється проєкт постанови КМУ “Про деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2021 році”. За надання медичної допомоги людині при гострому інфаркті міокарда в стаціонарних умовах із проведенням стентування держава заплатить 32 299 грн❗️. У квітні 2020 року фінансування становило приблизно 16 000 грн.
? Надання медичної допомоги при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах та надання медичної допомоги при гострому інфаркті міокарда віднесено до пріоритетних послуг та встановлено підвищений тариф.
? У договорах про реімбурсацію розширюється перелік лікарських засобів для лікування серцево-судинних захворювань.
Джерело: МОЗ України