Пацієнт НЕ може самостійно припинити прийом “Доступних ліків”

Програма «Доступні ліки» розрахована на лікування та профілактику ускладнень серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та діабету II типу. Наприклад, пацієнти з гіпертонічною хворобою мають щоденно приймати гіпотензивні та інші серцево-судинні ліки. Це впливає на покращення самопочуття, стабілізацію артеріального тиску та на позитивну динаміку в роботі серця. Також постійний прийом ліків знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і є профілактикою інфаркту, інсульту.
А пацієнтам із діабетом II типу необхідні як кисень препарати для контролю рівня глюкози в крові. Адже коли рівень цукру в крові близький до норми, люди мають більше енергії, менше втомлюються, рани гояться краще, зменшується відчуття спраги, ризик інфекційних захворювань шкіри. Також знижується ймовірність виникнення викликаних діабетом проблем зі здоров’ям, таких як: серцевий напад або інсульт, біль, поколювання або оніміння в руках і ногах, проблеми з нирками, зором, захворювання зубів і ясен.
Тому, щоб не завдати шкоди власному здоров’ю та уникнути ускладнень, в жодному разі не можна самостійно приймати рішення про припинення прийому ліків. Якщо ж ліки або дозування не підходять, потрібно звернутись до свого сімейного лікаря. Довіряйте його рекомендаціям і не шукайте порад в Інтернеті.
Пам’ятайте, щоб скористатися програмою “Доступні ліки”, потрібно укласти декларацію з сімейним лікарем.