#ДоступніЛіки

Пацієнти з найпоширенішими в Україні хворобами мають можливість отримувати ліки безоплатно або з незначною доплатою. Завдяки державній програмі реімбурсації “Доступні ліки” ? Препарати можна отримати лише за електронним рецептом. Але якщо людина не має або не користується мобільним телефоном, чи отримає вони необхідні ліки ❓ Так ✅ Розповідаємо ?
? Запишіться та прийдіть на прийом до свого сімейного лікаря, з яким укладено декларацію.
? Під час прийому лікар за потреби випише електронний рецепт на “Доступні ліки”. На прохання пацієнта роздрукує цей рецепт у вигляді інформаційної пам’ятки.
? Інформаційна пам’ятка містить:
➡ номер рецепту;
➡ код підтвердження;
➡ інформацію про виписані ліки;
➡ інформацію про спосіб застосування.
? Далі з роздрукованим електронним рецептом можна вирушати до будь-якої аптеки, яка бере участь у програмі “Доступні ліки”. Їх можна визначити, зокрема, за спеціальними наліпками “Тут є доступні ліки”.
А тут ➡ https://bit.ly/3w5aMYX ми детально розповідали про алгоритм дій пацієнта, який прийшов в аптеку по “Доступні ліки”.
Нагадаємо, на сьогодні у рамках програми держава відшкодовує вартість ліків від серцево-судинних захворювань, зокрема з первинною та вторинною профілактикою інфарктів та інсультів, бронхіальної астми та цукрового діабету ІІ типу.