ВООЗ допомагає в розбудові регіональних центрів громадського здоров’я

15 липня 2021 р. відбулася зустріч керівництва Центру громадського здоров’я із доктором Наташою Аззопарді-Мускат, директором Відділу стратегій у країнах та систем охорони здоров’я Європейського регіонального Бюро ВООЗ, та доктором Ярно Хабіхтом, керівником Бюро ВООЗ в Україні.

Розбудова системи громадського здоров’я

Під час зустрічі експерти детально обговорили актуальні питання трансформації системи громадського здоров’я. А саме: розбудову мережі Центрів контролю та профілактики хвороб, які вже з 1 липня 2021 р. розпочали роботу в усіх областях України та м. Київ. Це дасть змогу забезпечити швидке реагування на виклики пандемії, а також злагоджену роботу щодо інших проблем у сфері громадського здоров’я.

Також сторони обговорили поточні виклики та напрямки подальшої співпраці в побудові сталої системи громадського здоров’я, спрямованої як на реагування, так і на профілактику захворювань.

«Всесвітня організація охорони здоров’я та Центр громадського здоров’я України — постійні партнери. Ми високо цінуємо системну експертну допомогу ВООЗ у розбудові дієвої системи громадського здоров’я в нашій країні, допомогу в боротьбі із соціально небезпечними захворюваннями, профілактикою неінфекційних хвороб, та що важливіше — у подоланні пандемії COVID-19. Ми вдячні за допомогу в підготовці, навчанні медичних працівників, поширенні і впровадженні найкращих світових практик і протоколів в Україні, підготовці вакцинальних бригад і в постачанні вакцин у рамках ініціативи COVAX. Багатьох успіхів Україна досягла саме завдяки підтримці від ВООЗ», — зазначив Роман Родина, генеральний директор Центру громадського здоров’я.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріаламиphc.org.ua