В Україні смертність від COVID-19 зросла до нового річного максимуму – НАН

В країні летальність від коронавірусної інфекції оновила новий річний максимум. Таку інформацію оприлюднили фахівці з Національної академії наук України в огляді поточної епідемічної ситуації в країні, повідомляє УНІАН.

Зазначається, що на коронавірус в Україні стали більше інфікуватися діти та молоді люди у віці від 18 до 34 років. Експерти з НАН роз’яснили, що смертність від коронавірусної хвороби в Україні збільшилася до нового річного максимуму з деяким локальним перевищенням рівня у 4%.

«Відзначимо також зростання спостережуваної летальності до нового річного максимуму з локальним перевищенням позначки 4% для дат поблизу 1 липня 2021 року», – зауважили науковці.

Вчені з НАН наголосили, що в Україні відзначаються тенденції до зменшення віку осіб, що захворіли на COVID-19, та які потребують госпіталізації до медзакладів. Зазначена тенденція почалася ще на минулому тижні, доповнили фахівці. Вчені пояснили це тим, що збільшилась частка дітей, які хворіють на коронавірус, а також зросло число осіб від 18 до 34 років, які заразилися та потребують лікування у стаціонарі.

«Територіально таке зростання тією чи іншою мірою виявляється в усіх групах регіонів, але найбільше – у «Столичному регіоні», а також, дещо менше, на «Заході» та «Півдні», – резюмували фахівці.

Нагадаємо, що науковці з НАН прогнозували, що в Україні штам «Дельта» може швидше поширитися та мати тяжчі наслідки, ніж на Заході. Це може статися через низький рівень імунізації українців та значну міграцію населення з РФ.

Слід зазначити, що в Україні обіцяють новий спалах COVID-19 через «Дельта»-штам.