«Дельта» в Україні: вже виявили 17 випадків мутованого штаму

Станом на 28 липня в країні зафіксовано вже 17 випадків «Дельта»-варіанту COVID-19. Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін під час брифінгу МОЗ, пише УНН.За словами чиновника, станом на сьогодні в Україні зафіксовано 17 випадків «Дельта»-штаму. Найбільше виявили в Києві, у Закарпатській та Львівській областях.

Крім того, головний санлікар пояснив, що з 17 випадків захворювання «Дельта»-штамом, дев’ять зразків пішло на секвенування, усі вони були просеквеновані в Україні.

Кузін розповів, що секвенування відбувалося на базі Інституту молекулярної біології за рахунок власних коштів. Також, за його словами, зразки продовжують відправляти за кордон. Таких в середньому 150-200 щотижня – вони обираються з усієї України.

Нагадаємо, в Києві повідомили про смерть одного з шести пацієнтів Олександрівської лікарні, в яких виявили мутований штам «Дельта» вірусу SARS-CoV-2. Інформація про шість заражених «Дельта»-штамом в столиці з’явилася 22 липня. Всі захворілі перебували в Олександрівській лікарні.

Нещодавно начальник ГУ Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан спрогнозував погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19 через стрімке поширення «Дельти».