У новонародженої дитини виявили антитіла після щеплення матері від COVID-19

У Сполучених Штатах заявили про випадок народження дитини з антитілами до коронавірусу, у якої вони утворилися завдяки вакцинації матері під час вагітності. Про це повідомляє  онлайн-видання KMOV4.

Мешканка США отримала щеплення проти коронавірусної інфекції під час вагітності. Жінка вакцинувалася за рекомендацією лікарів, бо ризик для її здоров’я від зараження COVID-19 був вищим за ймовірні побічні ефекти від імунізації.

Акушер-гінеколог в Mercy Clinic Women’s Health доктор Грегорі Поттс зазначив, що вагітні жінки, які зробили щеплення проти коронавірусу, захищають від захворювання не тільки себе, але й дитину. Він додав, що у пуповинній крові та у немовлят визначаються антитіла до COVID-19.

«Вагітні жінки, які отримують вакцину, не тільки захищені самі, а й доведено, що антитіла, які виробляються, залишаються з дитиною. Ми знаходимо їх в пуповинній крові, ми знаходимо їх у немовлят, так що ми отримуємо тут як би два в одному: у нас є захист для мами і, щонайменше, тимчасовий захист для дитини», – роз’яснив він.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров’я запропонували включити вагітних до пріоритетної категорії вакцинації проти COVID-19. ВООЗ пропонує вакцинувати вагітних жінок від коронавірусу одразу після медиків та людей похилого віку.

Слід зазначити, що раніше вчені зафіксували перший офіційний випадок народження дитини з антитілами до COVID-19. Медична працівниця з Флориди отримала першу дозу вакцини Moderna на 36 тижні вагітності, а вже через три тижні народила здорову дівчинку, яка мала антитіла до коронавірусу.