У Флориді лікуватимуть COVID-19 моноклональними антитілами, щоб розвантажити лікарні

У Сполучених Штатах губернатор Флориди Рон Деcантіс заявив про запуск розширеного використання моноклональних антитіл для терапії коронавірусу, щоб знизити навантаження на медичні заклади. Про це пише видання Medscape.

Моноклональні антитіла від фармацевтичної компанії Regeneron Pharmaceuticals будуть вводити пацієнтам шляхом ін’єкції. Повідомляється, що препарат концентрує дози моноклональних антитіл для боротьби з COVID-19 та призначений для осіб з групи ризику, серед яких літні люди, пацієнти з хронічними захворюваннями нирок, діабетом, патологічним ожирінням та серповидно-клітинною анемією.

«Це, ймовірно, краще, що ми можемо зробити, щоб зменшити кількість людей, які потребують госпіталізації», – пояснив Десантіс на пресконференції в Джексонвіллі.

Губернатор додав, що лікування моноклональними антитілами не дуже поширене, бо воно отримало федеральний дозвіл на використання в надзвичайних ситуаціях приблизно тоді, коли й мРНК-вакцини. Він додав, що в той час основна увага  приділялася вакцинам.

Чиновник пояснив, що слід збільшити використання моноклональних антитіл разом з вакцинами, бо лікування антитілами було «найефективнішим» з усіх відомих для осіб, які вже захворіли на коронавірус.

У Міністерстві охорони здоров’я і соціальних служб США (HHS) заявили, що загальнонаціональні замовлення на моноклональні антитіла в останні тижні в 12 разів вищі, ніж на початку липня.

Повідомляється, що до Флориди з початку липня уряд відправив понад 15 тис. курсів моноклональних антитіл у 162 медичні установи. Наприкінці червня – на початку липня у штаті використовували 400-600 курсів моноклональних антитіл, а минулого тижня – 3 300.

Слід зазначити, що штат хоче створити центр для довгострокового введення антитіл в Публічній бібліотеці Джексонвілля та інших місцях. Десантіс доповнив, що він також формуються спеціальні групи, щоб доставляти препарат у будинки для людей похилого віку.

Зазначається, що у Флориді зростає число пацієнтів, яких госпіталізують з коронавірусом. У четвер їх було 15 358 осіб, з них – понад 3 200 осіб перебувають у відділеннях інтенсивної терапії, завантаженість ліжко-місць становить 49%. Лікарі наголосили, що більшість госпіталізованих пацієнтів – молоді люди, які не робили щеплення проти COVID-19. Медики додали, що вік пацієнтів зменшився, у порівнянні з тими людьми, яких госпіталізували з коронавірусом минулого літа.

Відділення невідкладної допомоги в деяких районах настільки переповнені, що лікарі відправляють пацієнтів додому з невеликими портативними пульсоксиметрами та киснем, щоб вони могли звільнити ліжка для тих, хто знаходиться у тяжкому стані.

Лікар з відділення невідкладної допомоги, який працює у двох лікарнях у Джексонвіллі, доктор Леонардо Алонсо повідомив, що доставка кисню додому пацієнтам є трудомістким та дорогим бюрократичним процесом. Але він сподівається, що новий протокол допоможе знизити навантаження на лікарні.

«Багатьом людям просто потрібен кисень. Єдина причина, чому вони перебувають в лікарні – це те, що їм потрібен кисень», – додав він.

Нагадаємо, що ін’єкційні моноклональні антитіла знизили ризик зараження COVID-19 під час дослідження.