Нові правила вакцинальної кампанії проти COVID-19

Посилення комунікації щодо вакцинації від COVID-19, зміна графіків роботи пунктів щеплення відповідно до потреб громадян та обов’язкове інформування і запрошення на 2 дозу вакцини, аби вчасно завершити курс. Про це йдеться у Р​озпорядженні керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 від 17 серпня 2021 р. № 52.

Коментар Віктора Ляшка

«Вакцина — єдиний ефективний спосіб запобігти ускладненням та смерті від COVID-19, а сам процес вакцинації має бути ефективним та зручним для населення. Важливо, щоб пункти наслідували практику центрів масової вакцинації і їх можливості відповідали потребам громадян. У відрядженні я побачив багато пунктів, які були зачинені вже по обіді, бо, виявляється, графік їх роботи переважно з 10:00 до 12:00. Звісно, що вони не встигають охопити всіх бажаючих, бо люди працюють в цей час», — коментує рішення Віктор Ляшко.

Разом із цим в Міністерстві фіксують відставання щодо введення другої дози. «Сервіс вакцинації має піклуватися про пацієнта, маємо нагадати і подбати про необхідність завершення курсу, адже лише повний курс імунізації допоможе людині протистояти коронавірусній інфекції», — додав міністр.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні відбувається силами мобільних бригад з імунізації, пунктів щеплень та центрів масової вакцинації. Перелік центрів масової вакцинації та пунктів щеплень шукайте за посиланням.

Пам’ятайте, вакцинація убезпечить вас від тяжкого перебігу хвороби, госпіталізації чи смерті від COVID-19. Записуйтеся на щеплення, щоб вберегти своє життя і здоров’я, а також людей поруч.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 можна через свого сімейного лікаря або ж зателефонувати безпосередньо до реєстратури медичного закладу, де діє пункт щеплення.