Віктор Ляшко розповів, як уникнути осіннього локдауну

Уникнути жорстких карантинних обмежень можна у разі активної COVID-вакцинації, навіть при зростанні кількості захворювань коронавірусом, вважає Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Очільник МОЗ, посилаючись на слова головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна про зростання випадків COVID-19 і зростання випадків Грипу та грипоподібних захворювань у жовтні-листопаді, спрогнозував в цей період  загострення через небажання населення вакцинуватися.

«Тому можемо прогнозувати, що якщо ви не будете вакцинуватися, то в цей період може бути загострення. Чи буде локдаун, чи не буде, все залежить від індикаторів, які виписані в опублікованій постанові №1236 про карантин», – сказав Ляшко.

Ляшко заявив, що масова імунізація проти коронавірусної інфекції може дозволити уникнути навантаження на систему охорони здоров’я.

Міністр впевнений – якщо люди почнуть активно вакцинуватися, навіть при зростанні кількості нових випадків коронавірусної хвороби, «можемо не мати того навантаження на систему охорони здоров’я, яка була в лютому-березні і жовтні-листопаді»

«І це дозволить нам проходити зростання без жорстких карантинних обмежень», – зауважив міністр.