Україна отримає від США інноваційні ліки проти COVID-19 і майже 13 млн доларів допомоги для боротьби з пандемією

Україна одержить від Сполучених Штатів гуманітарну допомогу, до якої увійдуть інноваційні лікарські засоби для терапії коронавірусної інфекції. Відповідні домовленості були досягнуті у межах співпраці з урядом США, передає пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

У МОЗ зазначили, що Україна незабаром отримає від США гуманітарну допомогу, яка еквівалентна 20 млн доларів. Повідомляється, що вона буде розвезена до регіонів благодійними фондами.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко підкреслив, що уряд Сполучених Штатів та компанія-виробник доправлять до України інноваційні препарати для лікування коронавірусу, які вже зареєстровані FDA. Зазначається, що ліки призначені для пацієнтів з легкою та середньою формою коронавірусної інфекції.

«Вони вже зареєстровані FDA та рекомендовані для пацієнтів із легким та середнім ступенем тяжкості перебігу, особливо за наявності ризику переходу у важку форму», – додав чиновник.

У МОЗ доповнили, що в Україну направлять 20 тис. флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) та 40 тис. флаконів Етесевімабу (Etesevimab). Повідомляється, що лікарські засоби вже сформовані у вантаж та транспортуються до аеропорту для відправки.

Ляшко роз’яснив, що зазначені ліки діють безпосередньо на вірус, запобігають його проникненню до клітини та подальшому розмноженню.

Зазначається, що Україна отримає від США майже 13 млн доларів на боротьбу з коронавірусом, передає пресслужба Офісу Президента.

Повідомляється, що Сполучені Штати та Україна оприлюднили спільну заяву щодо стратегічного партнерства. У документі йдеться, що наша країна отримає від США додаткову підтримку холодового ланцюга для зберігання вакцин від COVID-19, а також 12,8 млн доларів для протидії коронавірусу. Зазначається, що кошти планують виділили в межах Закону «Про план порятунку Америки».