Що таке ковід-сертифікат?

Що таке ковід-сертифікат? ?
COVID-сертифікат – це цифровий документ, який підтверджує статус вакцинованої особи. У майбутньому він включатиме інформацію про негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 або факт перенесення хвороби. Сертифікат вже можна сформувати у будь-який момент у застосунку “Дія” без відвідування свого сімейного лікаря.
Євросоюз визнав український цифровий сертифікат в Дії. Тому тепер не обов’язково робити паперовий аналог. Отримати сертифікат можуть всі, хто пройшли повний курс вакцинації. Для цього потрібно:
✅ В оновленій версії застосунку потрібно натиснути “Послуги”
✅ Вибрати “COVID-сертифікат”
✅ Підписати Дія.Підписом заяву на передачу даних з електронної системи охорони здоров’я до Дії
✅ Натиснути “Отримати сертифікат”
✅ COVID-сертифікат з’явиться у вашому смартфоні
Наголошуємо, що формування ковідного сертифікату відбувається на основі даних, які вніс лікар для пацієнта в електронну медичну картку. Команди, які здійснюють вакцинацію, мають обов’язково вносити дані про щеплених осіб в електронну систему охорони здоров’я. Якщо Дія не може згенерувати сертифікат, можливо дані про вакцинацію не внесені або некоректні (наприклад, інформація не повна, або ж неправильно введені дані щодо вакцини). Тоді слід звернутися до пункту, де робили вакцинацію, щоб внести, або скорегувати дані. Детальніше про це ми розповідали тут https://bit.ly/3mkfDnM.