Україна отримала понад шість тисяч наборів для ПЛР-тестувань на COVID-19

Державне підприємство «Медичні закупівлі України» отримало 6 250 наборів для тестування методом ПЛР, які дозволяють провести 600 тис. досліджень на виявлення коронавірусної інфекції. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.У кожному наборі міститься 96 ПЛР-тестів. Зазначається, що 6 250 наборів дозволяють провести 600 тис. тестів методом ПЛР.

Повідомляється, що це перша партія з 41 667 наборів, які закупило держпідприємство 23 липня 2021 року. Згідно із графіком, який дав постачальник, наступні поставки очікуються до 10 жовтня – має прибути 15 625 одиниць та до 15 грудня – 19 792 одиниць.

Зазначається, що першу поставку, яку прийняли фахівці ДП «Медзакупівлі України», була оплачена з кошти держбюджету. Фінансування двох наступних (85% закупівлі) буде відбуватися шляхом надходження коштів кредиту в межах реалізації Меморандуму про взаєморозуміння між Кабміном України та Державним секретарем її Британської Величності, що діє через Департамент з гарантування експортних кредитів, який функціонує як Агентство експортного фінансування Сполученого Королівства (UK Export Finance – UKEF).

Нагадаємо, що обладнання для неонатального скринінгу буде закуповувати ДП «Медзакупівлі України». Воно отримає 300 млн гривень на придбання лабораторного обладнання для експертного та регіональних центрів неонатального скринінгу.

Раніше стало відомо, що Верховна Рада унеможливила проводити медзакупівлі для боротьби з COVID-19 без електронної системи Prozorro.

Також нагадаємо, що в Україні вірусологічна референс-лабораторія Ценгтру громадського здоров’я отримала від ВООЗ набори реагентів для діагностики коронавірусу.