У Франції від роботи відсторонили 3 тисячі невакцинованих медиків

У країні від роботи відсторонили понад три тисячі медпрацівників, які не отримали COVID-щеплення. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Франції Олів’є Веран, пише РБК.Очільник французького МОЗ повідомив, що в країні від роботи відсторонили три тисячі медичних працівників, а також працівників медико-соціальних закладів, які не пройшли курс вакцинації з 2,7 млн, або 0,1 відсотка від загальної кількості.

Дізнавайтеся більше: Перехворілий або вакцинований: інфекціоніст пояснив хто небезпечніший

Він зауважив, що більшість цих призупинень тимчасові, адже багато працівників системи охорони здоров’я все ж вирішили щепитися, бачачи, що обмеження стали реальністю. За його словами, звільнитися вирішили лише кілька десятків співробітників.

Зобов’язання щодо Covid-вакцинації набуло чинності для майже 2,7 млн працівників – лікарів, співробітників будинків людей похилого віку, пожежників, санітарів. Представники цих професій мали вакцинуватися хоча б однією дозою до 15 вересня.

Зазначається, що у Франції майже 90% дорослого населення вакцинувалися принаймні однією дозою, близько 70% населення щепилися двічі.

Нагадаємо, нещодавно в Україні створили петицію з пропозицією ввести кримінальну відповідальність за примусову вакцинацію у вигляді позбавлення волі від трьох до п’яти років.