Жінка зачала дитину за допомогою набору для запліднення з eBay

У Великій Британії 33-річна жінка прагнула народити другу дитину, але послуги приватних клінік репродуктивної медицини для неї були надто дорогими. Британка вирішила придбати набір для запліднення на eBay та завагітніла. Про це пише видання Daily Mirror.

Самотня британка Стефані Тейлор з містечка Нунторп, що у графстві Північний Йоркшир, хотіла народити другу дитину. Жінка вирішила завагітніти за допомогою штучного запліднення. Вона отримала великі попередні рахунки за репродуктивні послуги від приватних медзакладів, тому стала шукати альтернативні шляхи.

Пошук донора Стефані розпочала у мобільному застосунку Just a Baby. Жінка шукала орієнтованого на сім’ю чоловіка без серйозних захворювань, зі схожими на неї зовнішніми рисами. Британка знайшла потенційного кандидата протягом для. Жінка три тижні спілкувалася з ним, а у січні 2020 року донор привіз сперму до дому Стефані.

Повідомляється, що далі жінка замовила через Інтернет набір для самостійного запліднення. Британці вдалося самостійно зачати дитину з першого разу – через два тижні вона дізналася про вагітність. Стефані народила дівчинку через дев’ять місяців.

«Якби у мене не було доступу до всього цього в електронному вигляді, дитина б не з’явилася на світ. Але я на сьомому небі від щастя, що знову стала мамою», – сказала вона.

Нагадаємо, що вчені зі Сполучених Штатів провели дослідження частоти онкологічних захворювань у популяції дітей, які були зачаті за допомогою екстракорпорального запліднення (ЕКЗ).

Раніше лідерка одного з жіночих рухів Ірина Суслова зазначила, що в Кабінет Міністрів України має виділити додаткові кошти для фінансування репродуктивних програм Міністерства охорони здоров’я з державного бюджету.