Фахівці наголосили, що вітамін В1 має вирішальне значення для катаболізму вуглеводів та амінокислот та енергетичного обміну. Він міститься у м’ясі, рибі, цільнозернових злаках та хлібі. Його прийом для населення загалом не рекомендується через відсутність доказової бази.
Джерелом вітаміну В2 є яйця, субпродукти, пісне м’ясо, молоко, зелені овочі, злаки. Вчені зазначили, що вітамін В2 є важливим компонентом клітинної функції, росту, вироблення енергії та метаболізму жирів та ліків, але для його вживання немає доказової ефективності, окрім випадків профілактики мігрені.
Дослідники зазначили, що також немає доказової ефективності добавок вітамінів В3, В5, В7.
Вітамін В9 діє як кофермент у синтезі ДНК/РНК та метаболізмі амінокислот, а вітамін В12 необхідний для утворення червоних кров’яних тілець, неврологічної функції та синтезу ДНК. За словами фахівців, вітаміни B9 та B12 часто вивчають разом. Повідомляється, що дані досліджень демонструють захисний ефект щоденного прийому фолієвої кислоти (вітамін В9) у запобіганні дефектам нервової трубки плода для жінок дітородного віку.
Вітаміни A, E та C є антиоксидантами, які захищають клітини від окисного ушкодження вільними радикалами. Робоча група з профілактики захворювань у США (USPSTF) не радить вживати добавки з вітаміном А, Е здоровим людям, які не мають факторів ризику. Фахівці долали, що загалом дані залишаються непереконливими щодо потенційних переваг прийому добавок вітаміну С, хоча ризики потенційної шкоди є невеликими.
Вітамін D необхідний для активації гідроксилювання в печінці та нирках. Він сприяє засвоєнню кальцію з їжею, сприяє нормальній мінералізації кісток. Також бере участь у модуляції росту клітин, нервово-м’язової та імунної функції. Американська академія педіатрії (AAP) рекомендує додавати 400 МО вітаміну D на день виключно немовлятам для запобігання рахіту. Високі дози вітаміну D призначають жінкам, які годують груддю.
Повідомляється, що у системному огляді вчені виявили обмежені докази, які підтверджують будь-яку користь від прийому полівітамінів. Пренатальні полівітаміни зазвичай рекомендуються у період вагітності та до зачаття. Вчені додали, що ризик від вживання полівітамінів мінімальні, але він залежить від їх складових компонентів.