93,2% госпіталізованих з COVID-19 за останній тиждень — невакциновані

Минулого тижня в Україні з коронавірусною хворобою госпіталізовано 34 489 осіб, з яких 32 130, або 93,2%, не отримали жодної дози антиковідної вакцини. Про це свідчать дані інформаційно-аналітичної системи MedData за 25–31 жовтня 2021 р.

Про штам «дельта»

У МОЗ України нагадують, що штам коронавірусу «дельта», який наразі є панівним в Європі, заразніший та небезпечніший за інші штами. Так, за інформацією Центрів з контролю та профілактики захворювань США,  «дельта» вдвічі заразніший за попередні варіанти та може викликати тяжчий перебіг захворювання.

Захистити від тяжкого перебігу, госпіталізації та смерті від COVID-19 може вакцинація. При цьому найкращий захист вибудовується через 14 днів після отримання 2-ї дози вакцини.

Дані Центрів з контролю та профілактики захворювань США за період з квітня по липень 2021 р. свідчать про те, що невакциновані від коронавірусу піддаються в 11 разів вищому ризику померти від штаму «дельта», ніж вакциновані. Ризик захворіти у невакцинованих у 6 разів вищий порівняно з тими, хто отримав дві дози вакцини.

Пам’ятайте, що вакцинація знижує, але не усуває повністю ризик зараження. Після щеплення необхідно й далі носити захисну маску, дотримуватися дистанції у 2 м з іншими людьми, мити руки з милом та уникати скупчень людей.