За показником летальності Україна випередила Індію, де зафіксували 446 смертей від COVID-19

Серед всіх країн світу Україна посіла другу сходинку антирейтингу за числом летальних випадків від коронавірусу. Лідером за смертністю від COVID-19 у світі є Росія. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на дані Worldometers.За інформацією сервісу Worldometers, станом на 30 жовтня в Україні від наслідків коронавірусної хвороби померла 541 людина. У світі було зафіксовано 5 973 померлих від COVID-19. За показником летальності від коронавірусу Україна займає друге місце у світі, її випереджає лише Росія, де померло 1 160 осіб.

За показником летальності Україна випередила Індію, де зафіксували 446 смертей від COVID-19, Сполучені Штати – 350 померлих та Велику Британію – 166 летальних випадків.

Повідомляється, що станом на 30 жовтня, Україна посіла четверту сходинку у світі за числом нових випадків коронавірусу – в країні виявили 26 198 інфікованих. Перше місце за кількістю нових випадків COVID-19 займає Велика Британія – 41 278, на другій сходинці РФ – 40 251, третє місце посіли Сполучені Штати – 26 787.

Раніше Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що некоректно порівнювати добову COVID-статистику України з європейськими цифрами. Він пояснив, що в Україні менше вакцинованого населення, аніж у деяких великих країнах Європи, і додав, що масова імунізація громадян в нашій країні триває чотири місяці.

Нагадаємо, що фармацевтична компанія ТОВ «Санофі-Авентіс Україна» подала заявку на проведення в Україні дослідження двох вакцин проти коронавірусної інфекції. Клінічні випробування будуть проходити у Києві та Вінниці.

Також стало відомо, що у Всесвітній організації охорони здоров’я назвали регіони з максимальним зростанням захворюваності на COVID-19. Європа залишається єдиним континентом у світі, де фіксується зростання випадків коронавірусної інфекції.