У ВООЗ тепер вважають, що рушійною силою пандемії стають школи

Директор Європейського бюро ВООЗ Ханс Клюге в інтерв’ю виданню La Vanguardia зробив заяву про роботу шкіл під час пандемії коронавірусу, пише РБК.Відповідаючи на питання, яким би був світ зараз, якби не були розроблені вакцини, представник ВООЗ сказав, був би дуже складний сценарій

За словами Ханса Клюге, «тепер ми зобов’язані нікого не залишити поза увагою», наголошуючи на важливості третьої дози протиковідного уколу.

Він попередив, що на наступному етапі ВООЗ шукатиме докази у вакцинах для дітей, «оскільки з’являється все більше і більше доказів того, що школи тепер теж є рушійною силою епідемії».

Слід зазначити, що Ханс Клюге в тому ж інтерв’ю припустив, що ВООЗ може оголосити закінчення пандемії, якщо системи охорони здоров’я в країнах не будуть перенавантажені через госпіталізації та смертельні випадки від COVID-19, і зможуть надавати ті послуги, які надавалися раніше.  Також він звернув увагу на зниження темпів вакцинації проти коронавірусної інфекції в європейському регіоні. Через що вже до лютого наступного року прогнозує ще пів мільйона смертей коронавірусу.

Нещодавно фармкомпанія Pfizer заявила, що її вакцина безпечна для дітей від п’яти років.

Нагадаємо, що на Кубі вакцинують від COVID-19 дітей від двох років препаратом власного виробництва.

Канадські вчені виявили, що діти віком до чотирьох років частіше передають коронавірусну інфекцію своїм батькам та родичам, ніж підлітки.