Регіональних координаторів з вакцинації нагородили за їхній внесок у боротьбу з пандемією

Регіональних координаторів з вакцинації проти COVID-19 нагородили почесними грамотами, подяками та пам’ятними відзнаками за їхній внесок у боротьбу із пандемією та порятунок життя українців.

У нагородженні, яке відбулось сьогодні у Києві, взяли участь міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Мурат Шахін та заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

“У боротьбі з пандемією важливо усім об’єднати зусилля, це наша спільна праця та відповідальність. Тому ті досягнення вакцинальної кампанії, які ми сьогодні маємо – це заслуга кожного із присутніх у залі. Саме ви стали об’єднувальними ланцюжками між управлінцями та населенням. Часто це була не проста праця, але ваш внесок неоціненний”, – зазначив Віктор Ляшко.

Міністр також відзначив внесок ЮНІСЕФ та всіх міжнародних партнерів у кампанію з вакцинації українців.

У рамках нагородження відбулася панельна дискусія за участі заступниці міністра Марії Карчевич, керівника національної програми імунізації Центру громадського здоров’я Олександра Заіки та радника головного державного санітарного лікаря Вадима Марциновського із регіональними координаторами. Темою обговорення стало як досягнути показника вакцинації в Україні на рівні 70% у наступному році.

Церемонія нагородження була організована у співпраці з ЮНІСЕФ. Представництво Дитячого фонду ООН допомагало та продовжує допомагати з навчанням вакцинальних бригад, холодовим обладнанням для збереження та транспортування вакцин, стимуляцією попиту на вакцинацію, а також поведінковими комунікаціями.