Понад 10 млн українців мають COVID-сертифікати, що підтверджують вакцинацію від коронавірусної хвороби

 Україна доєдналася до світової ініціативи Digital COVID Certificate, що значуще полегшує перетин державних кордонів. Українські COVID-сертифікати про щеплення визнані у 60 країнах світу.

Відповідно до статистичних даних, які зберігаються в електронній системі охорони здоров’я, понад 10 млн українців згенерували цифрові сертифікати в «Дії». Зокрема, зелені сертифікати про дві дози отримали 9,6 млн осіб, жовті сертифікати, які підтверджують отримання одної дози вакцини, — 483 тис. осіб. Сертифікати про одужання згенерували 300 тис. осіб. Ще 14 тис. осіб згенерували документ про негативний результат ПЛР-тесту. Загалом послугами цифрового проєкту скористалося 10 млн громадян України, що є маркером успіху, — заявила заступник Міністра Марія Карчевич.

Наприкінці серпня 2021 р. ЄС визнав українські COVID-сертифікати в застосунку «Дія». Україна однією з перших держав поза межами Європейського Союзу підключилася до довірчої мережі та, в свою чергу, визнала сертифікати 60 країн, що приєдналися до ініціативи Digital COVID Certificate. Наявність електронного сертифіката в додатку «Дія» уможливлює перетин кордону з цими країнами.  Незабаром планується запуск електронного сертифіката на підтвердження введення бустерної дози.