Литва надає підтримку українській системі охорони здоров’я — Віктор Ляшко

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко провів зустрічі зі своїм литовським колегою Арунасом Дулькісом та послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарсом Сарапінасом. Литовські високопосадовці відвідали Україну в рамках дводенного візиту.

За словами міністра охорони здоров’я, Литва є нашим надійним партнером ще з 2014 року, а з лютого, коли російські окупанти розв’язали повномасштабну жахливу війну проти України, — ця підтримка лише зміцніла.

«Останні 8 років Литовська Республіка надавала безпрецедентну підтримку Україні та ніколи не сумнівалася в твердості і рішучості своєї позиції. З початку повномасштабного російського вторгнення, Литва тільки посилила підтримку України, — повідомив Віктор Ляшко. — Сьогодні мова йде не лише про гуманітарну допомогу, Литва допомагає відкрито відстоювати нашу незалежність в політичній та дипломатичній площинах».

Це перший з початку повномасштабного російського вторгнення візит міністра охорони здоров’я країни-учасниці ЄС до України. Європейські політики на власні очі пересвідчилися, які жахливі наслідки має війна, яку росія вже понад місяць веде на нашій території.

Зокрема, за словами Арунаса Дулькіса, сьогодні «Литва готова допомогти Україні з інтеграцією до ЄС та стати у цьому процесі провідником з медичних питань».

Найближчим часом Литва направить до України дві професійні команди лікарів-травматологів та лікарів-реаніматологів із повним комплектом обладнання та лікарських засобів. Литовські колеги професійно підтримають наших медиків, а українські лікарі, в свою чергу, поділяться унікальним досвідом роботи в надзвичайних ситуаціях.