США надіслали Україні два літаки медикаментів

150 тонн медикаментів та витратних матеріалів  надіслали до України благодійники із США. Напередодні гуманітарний вантаж приземлився у Польщі, звідки вже прямує до України.

«Два літаки з медичною допомогою для України вже здійснили посадку у Польщі. Наразі ми розподіляємо гуманітарний вантаж і наземними шляхами доставлятимемо його на нашу територію. Частина вантажу вже знаходиться в Україні, — повідомив заступник міністра охорони здоров’я Олексій Яременко. — Цього разу ми отримали від наших партнерів не лише медикаменти, а й обладнання та автівку швидкої допомоги. МОЗ дякує кожному другу України, який зробив свій внесок у цей вантаж та допоміг у складний час забезпечити нашу систему охорони здоров’я необхідними засобами».

Гуманітарний вантаж складається з медикаментів, яких нині найбільше потребують українські лікарні. Серед них: антибіотики, кровоспинні та протизапальні препарати, хірургічний шовний матеріал, турнікети для зупинки кровотечі та необхідне медичне обладнання. Окрім того, один із літаків, серед іншого,  доставив ще й автомобіль швидкої медичної допомоги.

Гумдопомога для України була зібрана лікарнями та благодійниками з різних штатів за підтримки Української медичної асоціації Північної Америки (UMANA).

Отримані ліки, медичні вироби та обладнання будуть розподілені між українськими лікарнями, які дотичні до зони бойових дій та найбільше потребують підтримки.