Понад 9 млрд грн отримали у квітні медзаклади для забезпечення роботи

Належне функціонування медичних закладів є запорукою збереження здоров’я та життя українців, особливо зараз. Для забезпечення безперебійності фінансування під час воєнного стану, медзаклади щомісяця отримують фіксовану суму коштів, незважаючи на фактично внесені записи в електронну систему охорони здоров’я.

Понад 9 млрд грн виплатила Національна служба здоров’я України (НСЗУ) медзакладам у квітні, щоби лікарні мали можливість продовжувати надавати медичну допомогу пацієнтам.

За надання спеціалізованої, паліативної медичної допомоги, медичної реабілітації, медичної допомоги дітям до 16 років та за медичні послуги під час вагітності і пологів виплатили понад 6,07 млрд грн.

За надання екстреної медичної допомоги – понад 946,76 млн грн.

За надання первинної медичної допомоги – понад 2,06 млрд грн.

НСЗУ продовжує працювати в умовах воєнного стану та оплачувати роботу усіх законтрактованих медичних закладів у всіх регіонах країни.

Нагадуємо, лікарні, які не можуть власним коштом виплати базову заробітну плату медикам на рівні не нижче 13,5 тис. грн для медичних сестер та не менше 20 тис. грн для лікарів, отримають додаткове фінансування від держави.