Українські медики отримають «швидкі» від міжнародних партнерів

Україна отримала ще 23 автомобілі швидкої допомоги від партнерів із різних країн. Автомобілі будуть передані для потреб українських лікарень, Збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Більшу частину автівок відправлять до регіонів, які внаслідок бойових дій втратили значну частину медичного автопарку.

Загалом за час повномасштабного російського вторгнення кулі та снаряди російських терористів поцілили у 78 автівок швидкої медичної допомоги. Частина з них відновленню не підлягає. Ще 106 «швидких» вкрадено окупантами.

«Ми докладаємо значних зусиль, аби відновити автопарк у регіонах, які найбільше постраждали від російських окупантів. МОЗ дякує друзям України, які допомагають у забезпеченні наших закладів охорони здоров’я, Збройних сил та рятувальників необхідним медичним транспортом», – повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

Автівки швидкої медичної допомоги надійшли до України від партнерів із США, Ізраїлю, ОАЕ, Фінляндії та Великої Британії, а також за підтримки Посольства України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, Благодійного Фонду Віктора Пінчука.

Нагадаємо, що напередодні Україна отримала 50 автівок швидкої допомоги, які вже передані на потреби Збройних сил України.