До команди евакуаційного потягу-мінігоспіталю «Лікарів без кордонів» долучилися медичні сестри

Дві медичні сестри з Хмельниччини долучилися до роботи команди лікарів евакуаційного потягу-мінігоспіталю БФ «Лікарів без кордонів — Бельгія».

Раніше Міністерство охорони здоров’я України повідомляло про запрошення до роботи медиків, які мають досвід роботи у відділеннях інтенсивної терапії та дипломи за спеціальністю «Медсестринство».

На запрошення МОЗ приєднатися до команди, яка працює над евакуацією поранених пацієнтів із різних територій сходу України, відгукнулося багато медичних сестер та братів. Шляхом співбесіди з представниками «Лікарів без кордонів» були відібрані найкращі претенденти.

Ними виявилися медичні сестри – Верхогляд Інна Василівна та Степанюк Оксана Володимирівна. Вони, як і інші претенденти, відправляли свої резюме та мотиваційні листи, проходили співбесіду. Обидві є випускницями Шепетівського медичного училища Хмельницької області за спеціальністю «Медсестринство». Інна має досвід роботи 15 років, Оксана – 25.

Обидві вважають свою професію найкращою, адже вони перші зустрічають хворих, які звертаються по допомогу, і мають можливість максимально допомагати як пацієнтам, так і лікарям. Й Інна, і Оксана вважають своїм обов’язком допомагати країні під час війни.

Вони долучаться до роботи у медичному потязі з вагоном інтенсивної терапії та ліжками для стаціонарних пацієнтів, який транспортує поранених до Львова та Львівської області для подальшого спеціалізованого лікування.

Нагадуємо, що евакуаційний медичний потяг-мінігоспіталь, організований у рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України, незалежної міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» – Medecins Sans Frontieres (MSF) та національного перевізника «Укрзалізниця», продовжує евакуювати з «гарячих» областей України на безпечні території хворих, поранених і травмованих громадян для подальшого спеціалізованого лікування.

Довідка: «Лікарі без кордонів» Medecins Sans Frontieres (MSF) – це незалежна міжнародна гуманітарна організація, що об’єднує людей, які прагнуть підтримувати інших у кризових ситуаціях, та надає допомогу в більш ніж 60 країнах світу. На цей час команда «Лікарів без кордонів» в Україні налічує близько 120 міжнародних, а також понад 200 українських співробітників. Зараз вони продовжують надавати медичну допомогу всім постраждалим від війни росії проти України.