МОЗ посилює кібербезпеку

Під час війни Міністерство охорони здоров’я має підвищений рівень загрози кібератак та спроб втручання в свої інформаційні системи та бази даних, тому потребує посилених заходів із кібербезпеки.

Програму підвищення рівня кібербезпеки державних структур України реалізовує Представництво Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Clobal) у співпраці з Державним департаментом США. Вона включає аудити із кібербезпеки вибраних МОЗ установ, модернізацію та постачання обладнання та програмного забезпечення, тренінги із кібербезпеки та програми наставництва тощо.

Ці заходи посилять спроможність установ, що є бенефіціарами проєкту, у сфері кібербезпеки, створюючи стійкі та адаптивні процеси захисту систем та даних.

Одним із важливих факторів посилення кібербезпеки закладу є підвищення рівня кваліфікації його ключових співробітників за допомогою навчання та тренінгів.

CRDF Global  у колаборації із командою експертів Cyber Unit Technologies провела перший тренінг для ІT-спеціалістів та державних службовців для підвищення обізнаності про численні кіберзагрози сьогодення та надання практичних навичок щодо реагування на наявні загрози.

«Розвиток знань та практичних навичок у сфері кібербезпеки наразі життєво важливий. Це наша інтелектуальна зброя, необхідна для запобігання, виявлення та реагування на російські загрози у сфері кібербезпеки», – зазначила заступниця міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Учасники тренінгу отримали спеціальні знання та навички для оцінки наявних систем і створення надійного захисту від кіберзагроз та практично відпрацювали умовні реалістичні сценарії втручання в інформаційні системи, таким чином підвищуючи загальний рівень кібербезпеки своїх установ.