Корисні вітаміни та мікроелементи, які містяться в моркві, підтримують здоров’я шкіри, серця та покращують травлення. Як і буряк, морква – чудова альтернатива нездоровим снекам для перекусів.
Вітаміни:
☛ Вітамін А у формі бета-каротину, який підтримує здоров’я органу зору, шкіри та слизових оболонок.
☛ Вітамін С (аскорбінова кислота) – зміцнює імунну систему, підтримує здоров’я слизових оболонок і шкіри.
☛ Вітамін K – необхідний для згортання крові та здоров’я кісток.
☛ Вітаміни В6 і В7 – відіграють важливу роль у метаболізмі жирів і білків, здоров’ї нервової системи.
Мікроелементи:
☛ Калій – регулює водно-сольовий баланс, підтримує здоров’я серця, сприяє забезпеченню нормального серцевого ритму та артеріального тиску та допомагає нормальній роботі м’язів.
Інші корисні компоненти:
☛ Бета-каротин – основний антиоксидант у моркві, який перетворюється в організмі на вітамін A.
☛ Рослинні харчові волокна (клітковина) – корисні для травної системи, забезпечують оптимальну композицію бактерію у кишківнику, сприяють зниженню рівня холестерину, покращенню обміну речовин.
Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує споживати понад 400 грамів фруктів і овочів на день. Разом зі здоровою дієтою з низьким вмістом жирів, цукру і солі це допоможе поліпшити загальний стан здоров’я і знизити ризик деяких неінфекційних захворювань.