Діабет в родині. Зрозуміти, прийняти та контролювати

Заступник начальника управління охорони здоров`я Івано-Франківської міської ради Алла Вацеба 14.11.2019р. взяла участь у заході присвяченому Всесвітньому дню боротьби з цукровим діабетом під гаслом «Діабет в родині. Зрозуміти, прийняти та контролювати», де спільно з пацієнтами, лікарями, науковцями, фармацевтами були обговорені проблемні питання щодо важливості профілактики, лікування цукрового діабету у дітей і дорослих та можливі шляхи їх вирішення в місті та області.

День діабету проводили в приміщенні народного дому «Просвіта». Захід відбувся за сприяння департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради, ДВНЗ «Івано-Франківський національний медичний університет», громадських організацій «Івано-Франківське об’єднання матерів дітей, що хворіють на цукровий діабет» та «Діабетична спілка людей з діабетом» міста Коломиї. Відповідно, участь в Дні діабету взяли представники цих всіх установ та організацій, студенти, хворі на діабет діти і дорослі та їхні родичі. Зі вступними словами виступили не тільки посадовці та лікарі, але й маленькі пацієнти.

В рамках заходу мешканці Прикарпаття мали змогу визначити рівень глюкози в крові, виміряти артеріальний тиск, проконсультуватися в лікаря-ендокринолога та переглянути трансляцію фільму «Сім кольорів життя». Крім того, учасники проводили бесіди про цукровий діабет у родині, його сприйняття, контроль, та покращення якості життя з діабетом. Присутні прослухали лекції, отримали практичні рекомендації та інформаційні матеріали про діабет та самоконтроль.