Міський клінічний перинатальний центр отримав реанімаційний апарат для немовлят

Благодійний фонд «Свічадо» та Монобанк стали «Миколаями» для Міського клінічного перинатального центру і тисяч передчасно народжених діток. Ці організації подарували Міському перинатальному центру реанімаційний апарат для немовлят «Neopuff» з портативним повітряним компресором та зволожувачем. Апарат «Neopuff» підтримує дихання новонародженої дитини, починаючи з першої, «золотої» хвилини життя.
«Передчасно народжені дітки мають незрілі легені. Тому за допомогою «Neopuff» ми зможемо контролювати позитивний тиск на вдосі та видисі і потік наповнення легенів,- зазначає завідувачка відділу інтенсивної терапії новонароджених Любов Гаркот. – В даному апараті є можливість чітко контролювати вміст кисню, величину потоку, тиску, зволожувати та підігрівати дихальну суміш. Завдяки «Neopuff» первинна реанімація стає більш спеціалізованої та ефективною».
КНП «Міський перинатальний центр Івано-Франківської міської ради» висловлює щиру вдячність Благодійному фонду «Свічадо» та Монобанку за чудовий подарунок, який може зберегти життя тисячам передчасно народжених діток.