В Україні підрахували, скільки грошей витратили на вакцини від COVID-19

МОЗ витратило на вакцини майже 8 млрд грн, ще 2,6 млрд грн залишаються невикористаними, повідомляють в пресслужбі Рахункової палати.Доплата медикамТак, за даними відомства, міністерство охорони здоров’я витратило на вакцини від коронавірусної хвороби 7,9 млрд грн, невикористаними залишаються ще 2,6 млрд грн.
Голова Рахункової палати Валерій Пацкан повідомив, що до кінця червня Міністерство охорони здоров`я має використати 10,5 млрд грн на закупівлю вакцини від вірусу SARS-COV-2. За його словами, на сьогодні за бюджетною програмою уже сплачено 7,9 млрд грн, з яких 1,1 млрд грн на початку червня.
Валерій Пацкан зазначив, що з цих коштів 7,8 млрд грн сплачено на закупівлю вакцини, 41 млн грн – шприців, 3,8 млн грн – розчину та 18 млн грн – контейнерів для збору медичних відходів.
Він додав, що за ці кошти планується закупити 38 млн доз вакцин. За інформацією Голови Рахункової палати, середня вартість вакцини з усіма розхідними матеріалами, закладена в бюджеті, – майже 276 грн.
Також він повідомив, що декілька останніх тижнів продемонстрували позитивну динаміку у вакцинальній кампанії. Валерій Пацкан підкреслив, що такі самі зміни мають бути й у використанні бюджетних коштів, що передбачені на закупівлю препаратів від коронавірусної інфекції, адже йдеться про життя та здоров’я українців.

В Україні підрахували, скільки грошей витратили на вакцини від COVID-19