Україна отримала препарати від раку та нейростимулючу систему для глибокої стимуляції мозку

Наприкінці червня 2021 р. ДП «Медичні закупівлі України» прийняло на склад перші партії товарів, закуплених за централізованими програмами МОЗ України за кошти державного бюджету 2021 р.

Що прийняли на склад

Серед товарів — ліки для лікування дорослої та дитячої онкології, зокрема препарати Лінезолід 300 мл (2 мг/мл), Циклофосфамід 500 мг, Нілотиніб 200 мг та нейростимулююча система для глибокої стимуляції мозку, критично необхідна пацієнтці для проведення операції реімплантації (зважаючи на нагальну потребу встановлення цієї системи, підготовка всіх документів та організація її доставки будуть здійснені якнайшвидше).

Вторинне встановлення нейростимулюючої системи для пацієнтів відбувається раз на декілька років. Повторно встановлений нейростимулятор має бути сумісним з уже імплантованими лініями та електродами. Це означає, що пацієнт має отримати систему того ж самого виробника, що й попереднього разу

У підприємстві зазначають, що це вперше, коли постачання товарів за централізованими програмами закупівлі МОЗ почалося настільки рано, наприкінці червня. Минулого року через пізній старт процедур перші поставки відбулися лише у жовтні.

Наразі ДП «Медичні закупівлі України»  продовжує проведення необхідних тендерів на закупівлю лікарських засобів та підписання договорів щодо товарів, за якими тендерні процедури вже відбулися.

Поставки закуплених товарів продовжуватимуться, їх розподіл відбуватиметься відповідно до заявок, поданих регіональними департаментами охорони здоров’я.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua