В МОЗ повідомили, що Україна з вересня переходить на Е-лікарняні

Перехід медзакладів на формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність відбудеться з 1 вересня 2021 року, а перехідна модель впровадження електронних лікарняних працюватиме до 31 серпня. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Очільник МОЗ пояснив, що з червня по серпень медзаклади видаватимуть як паперові листки непрацездатності, так і почнуть формувати медичні висновки про тимчасову непрацездатність.
Він зазначив, що рішення про вид документу, який видаватимуть пацієнту для підтвердження факту його тимчасової непрацездатності, прийматиме лікар, відповідно до вимог МОЗ. У повідомленні Віктора Ляшка йдеться, що відповідний наказ про «Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки» вже підписаний та пройшов експертизу Мін’юсту.
Ляшко підкреслив: «Запроваджені зміни не можуть запрацювати відразу, для цього потрібний час, навчання та роз’яснення для медичних працівників та усіх, хто дотичний до цього процесу».