У МОЗ пояснили, чи буде вакцинація від COVID-19 обов’язковою для українців

Потреби у зобов’язанні населення вакцинуватися від коронавірусної хвороби поки немає. Наразі більшість дорослих готові імунізуватися добровільно, вважає Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише РБК.Очільник МОЗ повідомив – відомство робить все можливе, щоб всі охочі отримати щеплення, змогли це зробити, назвавши вакцинацію українців від ковіду пріоритетом номер один.

Він зауважив, що попит на вакцинацію є. «За нашими оцінками та опитуваннями, 60% українців, дорослого населення, готові зробити щеплення добровільно і безоплатно. Навіщо когось зобов’язувати? А далі будемо бачити, – сказав міністр.

Віктор Ляшко підкреслив, що зараз потрібно повністю забезпечити країну вакцинами, а також розширити кількість пунктів вакцинації. І тільки потім «переконувати зробити щеплення всім, хто цього потребує першочергово».

«Я як міністр охорони здоров’я зацікавлений у тому, щоби люди були здорові, а лікарні були пусті, з модернізованим та інноваційним обладнанням, щоб на випадок, коли щось трапляється, можна було надати медичну допомогу. Я докладаю всіх зусиль для того, щоб українці могли й хотіли вакцинуватися», – додав посадовець.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві охорони здоров’я розповіли, що в Україні можуть зробити пропуск в заклади громадського харчування і торгові центри тільки для щеплених від COVID-19, або за наявністю COVID-паспортів або негативних тестів.