Щоб не застудитися влітку..

У багатьох людей існує асоціативний зв’язок між холодом та застудою, тому навіть у спеку вони уникають кондиціонерів і не дозволяють дітям холодні напої чи морозиво. Утім застуду – респіраторну вірусну інфекцію – може викликати виключно вірус, який передається від людини до людини. І саме по собі переохолодження не є причиною хвороби. Хоча, кондиціонером, звісно, треба користуватись правильно. Розповідаємо, що робити, щоб уникнути застуди та COVID-19 влітку ?
? Щодо кондиціонеру, то не рекомендовано знижувати температуру в приміщенні занадто стрімко, особливо коли прийшли зі спекотної вулиці, де понад 30 градусів. Встановлюйте температуру 23-25 градусів. Таку температуру організм сприйме краще, ніж 18 ❄?
Крім того, кондиціонери треба регулярно чистити, адже у фільтрах накопичується пил із різними грибками, алергенами або й бактеріями. Від кондиціонера, який давно не обслуговували, справді можна підхопити респіраторну інфекцію. Або ж почати кашляти і чхати через алергічну реакцію.
Не забувайте, що кондиціонер не очищує повітря, а лише охолоджує те, що є в приміщенні, переганяючи його по колу, до того ж, пересушує. Тому не забувайте вимикати його і відчиняти вікна.
? Щодо морозива ? то воно не викликає застуди. Не вірите – спитайте у свого сімейного лікаря або педіатра. До речі, переглянути пакет безоплатних послуг у свого лікаря, з яким укладена декларація, можна тут ➡ https://bit.ly/3hKRDaN ?‍⚕
Проте, зловживати морозивом не варто через значний вміст цукру. Здоровий замінник – заморожені фрукти (малина, банани, абрикоси, персики, вишні тощо), перемелені у блендері.
? Також нагадуємо, що хоч зараз є спад захворювань на COVID-19, вірус не зник остаточно. І це можна побачити на прикладах сусідніх країн. Тому потрібно дбати про власну безпеку та безпеку своїх рідних, особливо – найстарших або тих, хто має певні хронічні захворювання.
Дотримуйтеся простих правил, які, мабуть у багатьох вже стали звичкою: мийте руки та обробляйте їх антисептиком, особливо у громадських місцях, вбиральнях, уникайте скупчень людей, проводьте багато часу на свіжому повітрі, повноцінно харчуйтесь, будьте фізично активні.
Усі прагнуть якнайшвидше перейти до звичного життя, без масок, обмежень і страху. Але пам’ятайте, що лише від наших спільних дій залежить, як скоро настане цей час. Тож вакцинуйтеся від COVID-19 та допоможіть записатися та потрапити на вакцинацію своїм дідусям та бабусям. Де зробити щеплення від коронавірусної інфекції, ми роповідали тут ➡ https://bit.ly/3z8u29W.
А тут ➡ https://bit.ly/3erIrWP поради стосовно безпечної літньої відпустки. Тут ➡ https://bit.ly/3rhiP3X можна прочитати про безпечні подорожі.