#ЕлектронніДані #opendata

Пацієнтам вже скоро не доведеться перейматися, чи вистачить бланків, якщо у разі хвороби необхідно оформити листок непрацездатності. В Україні триває перехідний період впровадження електронних лікарняних.
✅ Майже 900 медзакладів створили медвисновки про тимчасову непрацездатність в електронній системі охорони здоров’я. Медичний висновок про тимчасову непрацездатність – це перший та найголовніший електронний документ, з якого і починається процес формування електронного лікарняного.
✅ Станом на 19 липня:
➡ 892 медичні заклади скористалися новим функціоналом в електронній системі охорони здоров’я. На сьогодні створено 17 832 медичні висновки. Понад 13 тис медвисновків підписано електронним підписом лікаря та автоматично відправлено в електронний реєстр листків непрацездатності.
➡ 60% закладів, які почали користуватися новим функціоналом, надають первинну медичну допомогу, 40% – спеціалізовану. Менше 5% електронних документів позначені як створені помилково.
➡ Найбільшу кількість медвисновків створили у КНП Кам’янської міської ради “Центрі первинної медико-санітарної допомоги № 3” – 798, з них підписано – 687.
Ці та інші дані можна знайти на сайті Національної служби здоров’я України. Там з’явився новий дашборд “Статистика створення медичних висновків про тимчасову непрацездатність” https://nszu.gov.ua/e-data/dashboard/mvtn-stats.
✅ Медичні висновки про тимчасову непрацездатність зобов’язані формувати заклади охорони здоров’я та фізичні особи-підприємці, які отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та здійснюють експертизу з тимчасової втрати працездатності. Незалежно від того, чи має заклад договір з Національною службою здоров’я України.
Детальніше – на сайті НСЗУ ➡ https://bit.ly/3zcipyv.