Як побачити, скільки коштів отримала лікарня від НСЗУ

Як побачити, скільки коштів отримала лікарня від НСЗУ
Інформацію про те, скільки коштів отримала лікарня від Національної служби здоров’я, є відкритою і доступною для кожного. НСЗУ у своїй роботі керується принципом прозорості. І звітує про кожну витрачену гривню платників податків. На сайті НСЗУ можна побачити скільки грошей, за які послуги та в який період отримала та чи інша лікарня за договором з НСЗУ.
Ці дані є важливим інструментом трансформації медичної системи.
Вони також допоможуть пацієнту уникнути маніпуляцій про те, що “держава не виділила грошей”. І відстояти своє право на безоплатну допомогу. Адже отримані кошти медичний заклад у першу чергу має спрямувати на безоплатні послуги пацієнтам.
?Знайти цю інформацію можна на сайті НСЗУ на дешборді “Оплати надавачам медичної допомоги за програмою медичних гарантій” http://surl.li/ztvj
У розділі “Таблиця оплат за договорами” є інформація про те, скільки грошей отримали медзаклади кожної області за договором з НСЗУ кожного місяця.
?За допомогою фільтрів можна можна обрати:
– область, де знаходиться медзаклад;
– форму власності, адже за Програмою медгарантій працюють і комунальні, і приватні заклади, і лікарі ФОП;
– вид допомоги: COVID-19, екстрена, первинна чи спеціалізована;
– напрям медичної допомоги;
– групу послуг – це пакети медичних послуг;
– період оплати.
?Щоб швидко знайти конкретну лікарню використовуйте фільтри ліворуч. Для цього у полі “надавач послуг” введіть назву медзакладу. Зручно шукати медзаклад за кодом ЄДРПОУ, який легко знайти в інтернеті.
Сума коштів, яку лікарня отримує від Національної служби здоров’я залежить від того, скількох пацієнтів пролікували у медзакладі. Адже принцип роботи НСЗУ – оплата за результат.
Інформацію про усі послуги, які надають пацієнтам, медзаклад вносить в електронну систему охорони здоров’я. Саме ці дані і є підставою для оплати.
?Тарифи єдині для усіх медзакладів, незалежно від їх назви, підпорядкування чи форми власності.
Окрім дешборду, усю інформацію про оплати і про те, які послуги надає лікарня за Програмою медичних гарантій, можна отримати за номером нашого контакт-центру 16-77. Це безкоштовно.