МОЗ попереджає про третю хвилю ковід-пандемії в Україні

Українцям слід готуватися до третьої хвилі пандемії коронавірусної хвороби через стрімке розповсюдження «Дельта»-штаму. Про це повідомили в телеграм-каналі Міністерства охорони здоров’я.

Нам слід готуватися до третьої хвилі пандемії коронавірусу COVID-19. ВООЗ минулого тижня вже заявила про збільшення випадків захворювання в усьому світі і пов’язує це з поширенням штаму «Дельта», який значно легше передається, ніж інші штами», – йдеться в повідомленні.

У відомстві розповіли, що необхідно знати про цей різновид вірусу SARS-CoV-2 та як захиститися від нього.

Серед особливостей мутованого штаму в МОЗ назвали його високу контагіозність. Зазначається, що «Дельта»-варіант швидше поширюється. Також повідомляють, що він у 1,6 раза агресивніший, у 2,3 раза частіше призводить до госпіталізації, у 1,5 раза частіше – до реанімації.

Однак, посилаючись на аналіз ситуації з поширенням «Дельти» у Великій Британії, у МОЗ повідомляють, що рівень госпіталізацій та смертності може зрости серед осіб, які не отримали щеплення.

Також у МОЗ повідомляють, що наявні вакцини на 60-80% захищають від ковіду та на 95% від ускладнень, через які можлива госпіталізація.

У відомстві нагадали, що Уряд посилив контроль для осіб, які прибувають з територій, де був зафіксований спалах «Дельта»-варіанту коронавірусної інфекції. Крім того, в МОЗ зауважили, що вакцинація – надійний захист від захворювання.

Нагадаємо, в Україні неодноразово попереджали про новий спалах захворюваності. Його пов’язують зі стрімким поширенням «Дельта»-штаму.  Також очільник МОЗ Віктор Ляшко заявив, що «Дельта» до кінця літа витіснить інші варіанті вірусу SARS-CoV-2.