У світі зросла кількість смертей від COVID-19 – ВООЗ

Кількість померлих у світі від COVID-19 у період з 19 до 25 липня склала 69 тисяч осіб та зросла на 21% у порівнянні з попереднім тижнем. Від ускладнень, викликаних коронавірусом, за весь час пандемії померли понад чотири мільйони людей. Про це повідомила Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ).

Експерти ВООЗ повідомляють, що не всі люди, які померли від ковіду, потрапляють до статистики, адже багато з них мали важкі попередні захворювання.

Також у Всесвітній організації охорони здоров’я повідомили про 3,8 мільйона випадків зараження коронавірусною інфекцією з 19 по 25 липня, що на 8%, ніж попереднього тижня. Всього з початку пандемії в офіційну статистику потрапило 194 мільйони випадків.

Крім того, у ВООЗ оприлюднили результати досліджень щодо ефективності схвалених організацією вакцин від коронавірусу: Astrazeneca, Johnson&Johnson, Moderna, Pfizer/Biontech, Sinovac та Sinopharm.

За даними ВООЗ, ефективність понад 80% демонструють вакцини Astrazeneca, Moderna, Pfizer/Biontech і Sinovac. А препарати виробництва Astrazeneca, Pfizer/Biontech значно знижують ймовірність тяжкого перебігу хвороби у разі інфікування небезпечним «Дельта»-варіантом вірусу SARS-CoV-2.

Нагадаємо, в Україні у трьох областях зберігається загрозлива тенденція поширення COVID-19.