В Україні у трьох областях перевищено епідпоказники по COVID-19

У Міністерстві охорони здоров’я оновили інформацію щодо ситуації із захворюваністю на коронавірус у регіонах. Перевищення епідемічних показників спостерігається на Сумщині, Херсонщині та Тернопільщині.

Станом на 10 серпня, у трьох регіонах країни показник виявлення нових випадків інфікування коронавірусом перевищує норму. У Сумській області він становить 4,1%, у Херсонській – 5,3%, у Тернопільській – 4,3%. Слід зазначити, що нормою показника є 4% для «зеленої» зони.

Повідомляється, що «червоний» рівень показника динаміки госпіталізації спостерігається у Тернопільській області. Він становить 115,4% при нормі для «зеленої» зони не більше 50%.

Наразі на території усіх областей країни діють обмеження «зеленої» карантинної зони. Повідомляється, що для переходу регіону до «червоної» зони необхідне перевищення щонайменше двох епідемічних показників.

Раніше стало відомо, що у двох областях України рівень COVID-госпіталізацій перевищив 50%.

Нагадаємо, що у МОЗ попередили про загрозу повернення України до «червоної» зони карантину восени через поширення штаму «Дельта».

Слід зазначити, що раніше вчені з НАН оприлюднили двотижневий прогноз розвитку епідемії коронавірусу в Україні. Вони зауважили, що епідемічні показники є досить мінливими та не завжди узгодженими між собою.