У ВООЗ прогнозують збільшення кількості інфікованих COVID-19 на 100 мільйонів до 2022 року

У світі число випадків інфікування коронавірусом може перевищити 300 мільйонів на початку наступного року, якщо не вдасться стримати нинішні темпи поширення захворювання. Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус під час брифінгу.

Очільник ВООЗ наголосив, що кількість COVID-випадків у світі може сягнути 300 млн до 2022 року. Він додав, що реальне число заражених коронавірусною інфекцією є набагато більшим, ніж зареєстроване ВООЗ.

«За нинішньою траєкторією (поширення вірусу) ми можемо пройти рівень в 300 млн відомих випадків на початку майбутнього року», – застеріг він.

Гебрейесус пояснив, що такого зростання кількості хворих можна уникнути, якщо у світу люди об’єднаються для боротьби з поширенням коронавірусу. Він доповнив, що наразі медики мають багато інструментів для запобігання, тестування та терапії COVID-19. Гендиректор ВООЗ зазначив, що фахівцям слід проводити більше досліджень серед пацієнтів на різних етапах захворювання.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров’я не виключають теорію лабораторного походження коронавірусу.

Раніше повідомлялося, що ВООЗ оновила рекомендації щодо догляду за хворими на коронавірус. Організація включила до переліку препаратів блокатори рецепторів інтерлейкіну-6.

Слід зазначити, що ВООЗ закликає країни виділити майже вісім мільярдів доларів на боротьбу з «Дельта»-штамом.